Vine fra Sardinien

Det er den gode gamle historie. På rejser på Sardinien blev Karsten fascineret af øens vine. Sardinien har sine egne druer og sine egne rodfæstede vintraditioner, der resulterer i kraftfulde vine med en egen karakter. På grund af øens afstand til det italienske moderland har de sardiske vine imidlertid været hæmmet i konkurrencen, og eksporten har derfor været begrænset. Samtidig er de fleste producenter ret små. Som følge heraf er de sardiske vine kun lidt kendte uden for øen. Drevet af frustration over, at mange af de bedste vine ikke kunne fås i Danmark, tog han sagen i egen hånd og startede sin egen importvirksomhed i 2006. Gennem årene har han etableret et netværk af producenter, som han har tæt kontakt med, og er derfor i stand til at præsentere variationen og spændvidden af vinene på øen. Det har givet anledning til en trofast kundekreds, som stadig udvides i takt med, at flere og flere rejser til Sardinien og opdager vinene.

I 2015 er Karstens gamle ven Jesper indtrådt som partner i VIN & MUSIK, som dermed har fået lidt flere kræfter til at imødekomme kunderne.

Vine fra Veneto og Portugal

Hovedfokus er på vine fra Sardinien. Men der kan være andre vine, som vi har indgående kendskab til, og som vi ikke synes får opmærksomhed nok i Danmark. Således har vi valgt at præsentere et lille udvalg af kvalitetsvine fra Portugal, specielt fra Alentejo og Dão. Et andet område er Veneto i Norditalien, som ganske vist får meget opmærksomhed i Danmark, men ikke altid for det gode. Der bliver solgt utrolig meget ligegyldig amarone og ripasso. Så selv om markedet her er oversvømmet, forsøger vi alligevel at præsentere vore bud på, hvordan Valpolicella-vine med respekt for traditionen kan smage. Vi har også fundet et lille famileforetagende, der producerer fremragende spumanter på den lokale drue Durello.