Vine fra Sardinien m.m.

Det er den gode gamle historie. På rejser på Sardinien blev jeg fascineret af øens vine. Sardinien har sine egne druer og sine egne rodfæstede vintraditioner, der resulterer i kraftfulde vine med en egen karakter. På grund af øens afstand til det italienske moderland har de sardiske vine imidlertid været hæmmet i konkurrencen, og eksporten har derfor været begrænset. Samtidig er de fleste producenter ret små. Som følge heraf er de sardiske vine kun lidt kendte uden for øen. Drevet af frustration over, at mange af de bedste vine ikke kunne fås i Danmark, tog jeg sagen i egen hånd og startede min egen importvirksomhed i 2006. Gennem årene fik jeg etableret et netværk af producenter, som jeg stadig har tæt kontakt med, og jeg kan derfor præsentere variationen og spændvidden af vinene på øen. Det gav anledning til en trofast kundekreds, som stadig udvidedes i takt med, at flere og flere rejser til Sardinien og opdager vinene.

Hovedfokus var på vine fra Sardinien. Men jeg har også interesseret mig fra andre områder, som ikke får opmærksomhed nok i Danmark. Det gælder vine fra Portugal, specielt fra Alentejo og Dão. Et andet område er Veneto i Norditalien, som ganske vist får meget opmærksomhed i Danmark, men ikke altid for det gode. Der bliver solgt utrolig meget ligegyldig amarone og ripasso. Så selv om markedet her er oversvømmet, er jeg alligevel stærkt interesseret i at se, hvordan Valpolicella-vine med respekt for traditionen kan smage. Jeg har også fundet et lille famileforetagende, der producerer fremragende spumanter på den lokale drue Durello samt en glimrende Soave.

I 2015 dannede jeg et I/S med min gamle ven Jesper som partner. VIN & MUSIK fik dermed lidt flere kræfter til at imødekomme kunderne. Oven på de seneste lidt hårde år har vi imidlertid besluttet at lukke forretningen pr. forår 2022.

Lige nu overvejer jeg situationen. Hjemmesiden overgår i den forbindelse til udelukkende at fungere som blog, hvor jeg primært skriver om vin og kultur på Sardinien.

En af de muligheder, jeg overvejer, er at etablere en fællesindkøbsordning. Hvis du vil holdes opdateret om udviklingen, så tilmeld dig nyhedsbrevet.