Fællesindkøb af vine fra Sardinien m.m.

VIN & MUSIK er nu genopstået i sin tredje inkarnation. Nu som arrangør af fællesindkøb af vine, især fra Sardinien, men også af udvalgte ting fra Veneto. Læs mere om konceptet her.

VIN & MUSIK startede i 2006. Det var den gode gamle historie. På rejser på Sardinien blev jeg fascineret af øens vine. Sardinien har sine egne druer og sine egne rodfæstede vintraditioner, der resulterer i kraftfulde vine med en egen karakter. På grund af øens afstand til det italienske moderland har de sardiske vine imidlertid været hæmmet i konkurrencen, og eksporten har derfor været begrænset. Samtidig er de fleste producenter ret små. Som følge heraf var de sardiske vine kun lidt kendte uden for øen. Drevet af frustration over, at mange af de bedste vine ikke kunne fås i Danmark, tog jeg sagen i egen hånd og startede min egen importvirksomhed i 2006. Gennem årene fik jeg etableret et netværk af producenter, som jeg stadig har tæt kontakt med, og jeg lagde vægt på at præsentere variationen og spændvidden af vinene på øen. Det gav anledning til en trofast kundekreds, som stadig udvidedes i takt med, at flere og flere rejser til Sardinien og opdager vinene.

Hovedfokus var på vine fra Sardinien. Men jeg interesserede mig også fra andre områder, som ikke fik opmærksomhed nok i Danmark. Det gjaldt vine fra Portugal, specielt fra Alentejo og Dão. Et andet område var Veneto i Norditalien, som ganske vist får meget opmærksomhed i Danmark, men ikke altid for det gode. Der bliver solgt utrolig meget ligegyldig amarone og ripasso. Så selv om markedet her er oversvømmet, har jeg alligevel studeret, hvordan Valpolicella-vine med respekt for traditionen kan smage. Jeg har også fundet et lille famileforetagende, der producerer fremragende spumanter på den lokale drue Durello samt en glimrende Soave.

I 2015 dannede jeg et I/S med min gamle ven Jesper som partner. VIN & MUSIK fik dermed lidt flere kræfter til at imødekomme kunderne. Oven på de seneste lidt hårde år har vi imidlertid besluttet at lukke forretningen pr. forår 2022.